top of page
  • Foto van schrijverEva De Bock

Bouwblok beweging

Om gezond te blijven moeten we bewegen. Mensen met een kantoorjob zouden volgens onderzoekers best minstens 60 tot 75 min per dag moeten bewegen (op een matig-intensieve intensiteit)

Bewegen is noodzakelijk om allerlei banale kwaaltjes en ziekten tegen te gaan, maar ook het risico op vroegtijdige sterfte door hart-en vaatziekten en kanker wordt verminderd.

Studies hebben aangetoond dat "bewegen met de benen" zelfs goed is voor het brein. Het zorgt voor de aanmaak van nieuwe neuronen. We zouden er met zijn allen slimmer van worden.

En tot slot kan bewegen ook effectief gebruikt worden om psychische klachten als depressie en burn-out te behandelen.


Om al deze redenen maakt dit bouwblok een noodzakelijk onderdeel uit van het PUUR EVA PROGRAMMA, en niet 1 of 3 keer per week, maar elke dag !


Het PUUR EVA programma is zodanig samengesteld dat alle spiergroepen worden aangesproken en versterkt en complementair één geheel vormen, (mooi gespreid over 7 dagen). Er wordt zowel krachttraining als conditietraining (uithouding) voorzien in de juiste verhouding.


Aan de hand van filmpjes of tekeningen voorzie ik work outs van maximum 10 min/dag gedurende 4 dagen in de week én 3 dagen waarop je intensieve duurtraining afwerkt.


Dit wordt ingepast in jouw eigen agenda en je zal verstelt staan welk strak lijf je binnenkort meedraagt. :-)


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page