top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Gebakken paddenstoelen met guacamole crème



Voor 4 personen

  • 400 gr paddestoelenmix

  • 1 kleine rode ui

  • 1 teen knoflook

  • 1 tl balsamicoazijn

  • 35 gr amandelen

  • klein bakje tuinkers

  • 1 afgebakken bruine pistolet

  • 2 el crème fraîche

Voor de crème van guacamole

  • 2 grote avocado’s

  • sap van 1/2 limoen

  • 1/4 rode ui

  • drupje tabasco

  • snuf zout

Zo maak je het:


Snijd de paddenstoelen klein, snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak het geheel zo’n 5 minuten. Breng het paddenstoelenmengsel op smaak met peper, zout en balsamicoazijn.

Maak ondertussen de guacamole crème. Schil de avocado’s en pureer het vruchtvlees samen met limoensap, rode ui, tabasco en een snuf zout tot een romige massa. Proef even en voeg naar smaak nog wat tabasco toe.

Snijd de pistolets in dunne plakken. Rooster ze kort in de oven (of in een koekenpan) met olijfolie tot ze knapperig zijn.

Hak de amandelen fijn.

Je kunt dit voorgerecht op twee manieren serveren. Op een bordje of in een mooi cocktailglas. Ik kies graag voor cocktailglazen omdat dat lekker feestelijk staat!

Spuit de guacamole crème met behulp van een spuitzak in de glazen. Schep daarover de paddenstoelen, amandel crumble, tuinkers, een toefje crème fraîche en steek er als laatste twee toastjes in. Met een beetje fantasie lijken de toastjes op een hartje, zie je het?


Bron: https://beaufood.nl/vega-voorgerecht-gebakken-paddenstoelen-met-guacamole-creme/

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page