top of page
Foto van schrijverEva De Bock

Water

Bijgewerkt op: 25 feb. 2020

Ons lichaam bestaat ongeveer 70% uit water.


We moeten dit dagelijks aanvullen, minstens 30 ml water per kilo lichaamsgewicht.

In mijn programma zullen de resultaten van de body scan aantonen hoe het met je vochtgehalte gesteld is.

Voor een vrouw moet dit minstens 45 % bedragen, voor een man minstens 50%.


Een uitdroging van het lichaam (op celniveau) is vaak de oorzaak van de mineralenhuishouding die niet in balans is. Daardoor verliest het natrium/kalium niveau haar juiste verhouding en kan dit het begin zijn van allerlei klachten, bv. vocht vasthouden in voeten en benen en/of opgezwollen handen.


Hoe brengen we het natrium/kalium niveau terug in evenwicht ?

Om vocht te kunnen opnemen in de cel, zijn 2 mineralen nodig, met name natrium en kalium en deze zullen er ook voor zorgen dat het vocht nadien weer wordt afgevoerd buiten de cel. Het lichaam kan mineralen niet zelf aanmaken, dus moeten we ze uit onze voeding halen.

Neem hiervoor Himalayazout. Dit bevat meer dan 80 verschillende mineralen.


Ik hoor je met veel verbazing zeggen : "zout nemen om ons vocht op pijl te brengen ?"

De dieet wereld zegt toch net dat we minder zout moeten eten. Dat gaat dan over het geraffineerde keukenzout (natriumchloride) . Dat bevat inderdaad nauwelijks nog mineralen en staat ver af van het himalayazout. Bovendien krijgen we heel wat van zulk slecht zout binnen via de bewerkte voeding (chips, koeken, pizza, voorverpakte lasagnes, soepen enz..)

Gebruik dus voortaan alleen nog himalayazout en drink minstens 2l water per dag.


Neem gefilterd water van de kraan of water uit glazen flessen. Maar drink geen water meer uit plastic flessen. Deze zijn niet alleen vervuilend voor het milieu maar ook voor ons lichaam.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Glutamaatdominantie

Glutamaat is een neurotransmitter. Ingeval van glutamaatdominantie zijn de neuronen te veel geprikkeld. Dit veroorzaakt ontstekingen en...

Dopamine tekort

Dopamine: het ‘vrolijke energiehormoon’. Dopamine en serotonine worden wel onze ‘gelukshormonen’ genoemd. Ik noem dopamine graag mijn...

Comments


bottom of page