top of page

Bouwblok beweging

Om gezond te blijven moeten we bewegen.

Mensen met een kantoorjob zouden volgens onderzoekers best minstens 60 tot 75 min per dag moeten bewegen (op een matig-intensieve intensiteit)

Bewegen is noodzakelijk om allerlei banale kwaaltjes en ziekten tegen te gaan, maar ook het risico op vroegtijdige sterfte door hart-en vaatziekten en kanker wordt erdoor verminderd.

Studies hebben aangetoond dat "bewegen met de benen" zelfs goed is voor het brein. Het stimuleert de aanmaak van neurotrofines : dit zijn stoffen die de hersencellen beschermen en sterker maken, maar volgens recent onderzoek zou sporten ook zorgen voor de aanmaak van nieuwe neuronen, vooral in hersengebieden die belangrijk zijn voor je geheugen en leervermogen. We zouden er met zijn allen slimmer van worden.

Bewegen is dan ook één van de beste manieren om je brein in topvorm te houden.

En tot slot kan bewegen ook effectief gebruikt worden om psychische klachten als depressie en burn-out te behandelen.

 

Om al deze redenen maakt dit bouwblok een noodzakelijk onderdeel uit van het PUUR EVA PROGRAMMA, en niet 1 of 3 keer per week, maar elke dag !

 

Het PUUR EVA programma is zodanig samengesteld dat alle spiergroepen worden aangesproken en versterkt en complementair één geheel vormen, (mooi gespreid over 7 dagen). Er wordt zowel krachttraining als conditietraining (uithouding) voorzien in de juiste verhouding, en dat is volgens de neurowetenschappers een ideale bewegingsstijl.

 

Aan de hand van filmpjes of tekeningen voorzie ik work outs van maximum 10 min/dag gedurende 4 dagen in de week én 3 dagen waarop je intensieve duurtraining afwerkt.

 

Dit wordt ingepast in jouw eigen agenda en je zal verstelt staan welk strak lijf je binnenkort meedraagt. :-)

bottom of page