top of page

Bouwblok Ontspanning

De manier van ontspannen is voor elk individu verschillend. De ene persoon luistert graag naar muziek, de andere verkiest een goed boek. Andere ontspanningsvormen die iemand kunnen doen openbloeien zijn potten bakken, schilderen, tuinieren, een dagboek of blog schrijven, een bad nemen, wandelen, de natuur opzoeken,...

 

Je zult zien dat schermtijd nergens aan bod komt. Dit is doelbewust ; omdat schermtijd niet kan aanzien worden als "ontspanning in de zin van het PUUR EVA programma".

 

Om voor jou ook dit deelprogramma zoveel mogelijk op jouw behoeften af te stemmen, heb ik antwoorden van jou nodig op de vragenlijst, die ik je via een link zal doorsturen, eens je inlogt om het PUUR EVA pakket te volgen.

Klik ze aan en vul online in.

De resultaten worden meegenomen in een programma dat op maat van jou geschreven wordt.

Bij dit bouwblok komen ook ademhalingstechnieken aan bod. 

Ademhalen en de frequentie ervan zijn veel belangrijker dan dat je ooit zou denken. Je staat er letterlijk en figuurlijk niet bij stil. Jouw lichaam doet het elke dag, elke minuut, elke seconde zonder dat je erbij nadenkt.

 

Wel, ik ga je nu wel laten nadenken over de manier waarop je ademt, tenminste 2 keer per dag, gedurende in totaal 4 minuten.

 

Veel mensen ademenen 10, 12, 14 tot wel meer dan 20 x per minuut.

Terwijl 4 tot 9 x ademen per minuut de ideale frequentie is. Door bewust rustig te ademen kan je ontspannen en creëer je meer rust in je hoofd.

 

Ademhalingsoefeningen hebben een heel gunstig effect op 4 manieren :

 

1. Méér koolzuur in je bloed

Veel klachten zijn een gevolg van te weinig koolzuur in het bloed. Met als gevolg hoofdpijn, maagzuur en hartkloppingen.

PUUR EVA leert jou technieken aan om meer koolzuur vast te houden en dus de koolzuurwaarde in je bloed te verhogen.

Koolzuur is ook voor "lopers" belangrijk voor een goede doorbloeding en voor een efficiënte verbranding van je energievoorraden.

 

2. Méér energie (de hele dag door)

Met ademhalingstechnieken leer je om je energiezuinige vetten als brandstof te gebruiken. Daardoor leer je je lichaam om slimmer met energie om te gaan en zal je ook sneller kunnen lopen bij dezelfde hartslag.

 

3. Méér rust in je hoofd

Met ademhalingsoefeningen tem jij je brein. Je ontspant als jij wilt ontspannen en je staat ààn als je scherp wilt zijn. Bijkomend voordeel : je slaapt stukken beter.

Mensen die een ademhalingsfrequentie in rust hebben van rond de 20, zijn opgejaagd, gestresst, onrustig zelfs als ze gewoon in de zetel zitten. Hun "motor" blijft draaien en je hoofd raakt niet leeg.

Evident, want je geeft je lichaam een signaal dat het in hoge paraatheid moet zijn (net alsof je volop in een sprint zit), terwijl je nog niet eens aan beweging doet.

Je lichaam raakt oververmoeid en gaat in het rood.

PUUR EVA leert jou tot rust te komen met oefeningen die echt helpen.

 

4. Je valt er van af

Van stress kan je enkele kilo's aankomen omdat je cortisol aanmaakt en dit blokkeert de vetverbranding. Ademhalingsoefeningen zijn dan ook een waardevolle aanvulling als je wat kilo's af wilt vallen.

 

 

Ontdek hoe jij ademt. Tel het aantal ademhalingen gedurende 1 minuut.

Aan de hand van technieken leert PUUR EVA om ook jou naar de ideale ademhalingsfrequentie te brengen.

 

Je kan online een "pakket ademhalingstechnieken" bestellen waarbij je gedurende 30 dagen aan de slag gaat met ademhalingsoefeningen, zowel voor ontspanning, om in slaap te komen en voor meer focus. Ze helpen jou bij het temmen van je brein.

PUUR EVA leert jou grip te krijgen op de 4 voorgaande peilers.

 

bottom of page