Ingrediënten:
3 rijpe bananen
3 eieren
100 gram amandelmeel (je kunt hierin ook variëren, bijv. 50 gram amandelmeel en 50 gram kokosmeel of speltbloem)
30 gram kokosrasp
3 eetlepels Griekse yoghurt
theelepel baking soda
Optioneel: 2 eetlepels choconips
wat olie om de bakvorm in te vetten
Zo maak je het suikervrije bananenbrood:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de choconips in de kom van je blender en mix het tot een glad beslag. Giet het beslag in je cakevorm en schep er de chocolade korrels doorheen. Zet de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood in 50 minuten mooi bruin.
Altijd goed om na de verstreken baktijd even de satéprikker test te doen: steek een satéprikker in het brood en als deze er schoon uitkomt, dan is het bananenbrood gaar.
Eet smakelijk!
Bron: https://www.onehandinmypocket.nl/2017/04/21/suikervrij-bananenbrood/
Comments