Ingrediënten
Broodje:
115 gr geraspte mozzarella
20 gr volvette roomkaas
55 gr amandelmeel
1 middelgroot ei (M)
1 tl bakpoeder
snufje zout
Topping:
25 gr Parmezaanse kaas of mozzarella
20 gr roomboter
1–2 teentjes knoflook, fijngeperst
handjevol peterselie
optioneel: handjevol geraspte mozzarella
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de geraspte mozzarella en roomkaas in een magnetronbestendige kom en doe de kom met de kaas 30 seconden in de magnetron.
Haal de kom uit de magnetron, roer even met een spatel en doe nogmaals 20 seconden in de magnetron, zodat de kaas goed is gesmolten.
Voeg vervolgens amandelmeel, zout en bakpoeder toe aan de kom en meng dit met een spatel door elkaar. Voeg dan het ei toe en kneed dit met de handen goed door het deeg.
Leg het deeg na het kneden tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller tot de gewenste vorm en dikte.
De knoflook topping maak je door in een klein steelpannetje de roomboter te smelten. Snijd ondertussen op een snijplank de peterselie fijn. Meng vervolgens in een kom de gesmolten boter, Parmezaanse kaas, gesneden peterselie en knoflook.
Schep de knoflook topping met een lepel op het deeg en bak het deeg 13-15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Bron: https://www.lowcarbchef.nl/recept/koolhydraatarm-knoflookbroodje
Comments