Dit heb je nodig
400 gr spinazie
10 gr peterselie - vers
4 eieren
1 rode ui
125 gr mozzarella
200 gr champignons
2 el olie
zout en peper - naar smaak
200 ml crème fraîche
30 gr pijnboompitten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de ui in ringen, de champignons in plakken en bak op matig vuur voor 3 minuten in een scheutje olie
Snijd ondertussen de spinazie grof
Voeg de spinazie toe aan de champignons en ui en laat slinken
Draai het vuur uit, hak de peterselie fijn, voeg toe en breng op smaak met flink wat peper en een beetje zout
Doe het mengsel in een taartvorm en verdeel over de bodem (ik gebruik zo'n flexibele van silicone)
Kluts in een kom de eieren fijn met de crème fraîche en schenk over de spinazie
Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de quiche
Plaats in de oven voor 30 minuten
bak de pijnboompitjes lichtbruin in een pan zonder olie
Serveer de quiche met de pijnboompitjes
Bron: https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/koolhydraatbeperkte-quiche-spinazie/
Comentários