top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Koolhydraatbeperkte quiche met spinazie


Dit heb je nodig

  • 400 gr spinazie

  • 10 gr peterselie - vers

  • 4 eieren

  • 1 rode ui

  • 125 gr mozzarella

  • 200 gr champignons

  • 2 el olie

  • zout en peper - naar smaak

  • 200 ml crème fraîche

  • 30 gr pijnboompitten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden

  • Snijd de ui in ringen, de champignons in plakken en bak op matig vuur voor 3 minuten in een scheutje olie

  • Snijd ondertussen de spinazie grof

  • Voeg de spinazie toe aan de champignons en ui en laat slinken

  • Draai het vuur uit, hak de peterselie fijn, voeg toe en breng op smaak met flink wat peper en een beetje zout

  • Doe het mengsel in een taartvorm en verdeel over de bodem (ik gebruik zo'n flexibele van silicone)

  • Kluts in een kom de eieren fijn met de crème fraîche en schenk over de spinazie

  • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de quiche

  • Plaats in de oven voor 30 minuten

  • bak de pijnboompitjes lichtbruin in een pan zonder olie

  • Serveer de quiche met de pijnboompitjes

Bron: https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/koolhydraatbeperkte-quiche-spinazie/



114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page