
Porties: 6 personen
Ingrediënten:
200 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
2 eieren
60 ml olijfolie
80 g honing
1 tl vanille extract
1 tl citroenrasp
2 appels bv. elstar
3 el amandelschaafsel
Instructies:
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.
Roer amandelmeel en bakpoeder door elkaar in een kom.
Voeg olijfolie, honing, vanille extract, eieren en de citroenrasp toe en mix goed door elkaar.
Snijd de klokhuizen uit de appels en de appels (inclusief schil) in blokjes. Schep deze door het beslag.
Verdeel het beslag over de springvorm en druk aan. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak de cake 65-75 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Laat de cake ongeveer 20 minuten afkoelen in de springvorm na het bakken.
Bron: https://foodquotes.nl/2017/10/09/appelcake-van-amandelmeel/
Commentaires