top of page

Appelcake van amandelmeel

Foto van schrijver: Nathalie CornelisNathalie Cornelis



Porties: 6 personen

Ingrediënten:

  • 200 g amandelmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 eieren

  • 60 ml olijfolie

  • 80 g honing

  • 1 tl vanille extract

  • 1 tl citroenrasp

  • 2 appels bv. elstar

  • 3 el amandelschaafsel

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.

  • Roer amandelmeel en bakpoeder door elkaar in een kom.

  • Voeg olijfolie, honing, vanille extract, eieren en de citroenrasp toe en mix goed door elkaar.

  • Snijd de klokhuizen uit de appels en de appels (inclusief schil) in blokjes. Schep deze door het beslag.

  • Verdeel het beslag over de springvorm en druk aan. Bestrooi met het amandelschaafsel.

  • Bak de cake 65-75 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Laat de cake ongeveer 20 minuten afkoelen in de springvorm na het bakken.

Bron: https://foodquotes.nl/2017/10/09/appelcake-van-amandelmeel/

Commentaires


  • facebook

©2024 by Puur Eva

bottom of page