Ingrediënten:
125 gram asperges wit, geschild in stukjes
190 ml water
sufje zout
10 gram boter
10 gram bloem
0,5 blokje kippenbouillon
0,5 eidooier
30 gram slagroom
snufje witte peper
snufje peterselie vers
Giet het water in een pan, snufje zout erbij en breng aan de kook. Voeg de stukjes asperges toe en laat 15 minuten koken tot de asperges zacht zijn. Afgieten, vang daarbij het kookvocht op en bewaar.
Verhit de boter in een pan, voeg bloem toe en roer voortdurend. Voeg beetje bij beetje de asperges toe. Voeg ook de kippenbouillon en de uitgelekte asperges toe. Het geheel even aan de kook brengen.
In de tussentijd de eidooier met de slagroom loskloppen. Zet het vuur lager van de soep en roer het ei-slagroommengsel door de soep. De soep mag nu niet meer koken, anders stolt het ei. De resterende boter in de soep laten smelten en met zout en peper verder op smaak brengen. Schep de soep in kommen of diepe borden en garneer met wat gehakte peterselie.
Eet smakelijk!
Bron: https://makkelijkafvallen.nl/recepten/aspergesoep-met-verse-asperges/
Comments