top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

AVOCADO MAYO MET ZOETE AARDAPPEL FRIETJES



INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 3 middelgrote zoete aardappel

  • 2 tl paprikapoeder

  • olijfolie

  • 2 avocado’s

  • 1 a 2 tl edelgistvlokken

  • 30 ml amandelmelk

  • paar takjes verse koriander

  • 1 teentje knoflook

  • 1 tl citroen sap

  • Peper / zout

  • Keukenmachine of blender

TIP: maak voor het bakken van de frietjes gebruik van een Airfryer voor nog gezondere zoete aardappel frietjes.

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en maak de frietjes klaar volgens dit recept voor de perfecte zoete aardappel frietjes. Dit keer gebruikte ik zoete paprika poeder om de frietjes mee te kruiden, maar hier kan je natuurlijk zelf ook helemaal los mee gaan.

  2. Voeg de avocado’s samen met 2 tl olijfolie, 1 a 2 tl edelgistvlokken, 1 teentje geperste knoflook, wat plukjes verse koriander, 1 tl citroensap, de amandelmelk en een snufje zout en peper toe aan de keukenmachine (deze heb ik zelf in huis, je kan er onwijs veel mee!) en mix tot een klad geheel. Geen keukenmachine in huis? Gebruik dan een staafmixer. Door de citroensap verkleurd de vegan avocado mayonnaise minder snel.

  3. Haal de frietjes uit de oven.

  4. Ready to dip!

Bron: https://healthywanderlust.nl/recepten/vegan-avocado-mayo/


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page