top of page

Avocado met ei (uit de oven)

  • Foto van schrijver: Eva De Bock
    Eva De Bock
  • 13 jan 2020
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 29 jan 2020

Avocado uit de oven: snel klaar, makkelijk te maken en heerlijk om te eten! Naast een lekker ingrediënt voor salades en smoothies, is avocado ook heerlijk om te bereiden in de oven. Eet dit gerecht vooral als het nog een beetje warm is en lepel de avocado helemaal uit.


Ingrediënten

2 eieren

2 plakjes zalm gerookt

1 el dille vers

1/2 tl zwarte peper


Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden.Halveer de avocado en verwijder de pit.Maak de holletjes iets groter door er wat avocado uit te scheppen.Leg in ieder holletje een plakje gerookte zalm.Breek vervolgens in ieder holletje een ei.Bestrooi met een beetje peper.Leg de avocado’s op een rooster en stop deze 15 minuten in de oven.Kijk na 15 minuten of het ei goed gestold is. Haal ze dan uit de oven en verdeel er de dille over.Eet smakelijk!


Variatie

In plaats van gerookte zalm kan je ook garnaaltjes erover strooien. Doe dit evenwel nadat de avocado uit de oven komen.



Comentarios


  • facebook

©2024 by Puur Eva

bottom of page