Ingrediënten:
Beslag
Rijpe bananen - 4 stuks
Eieren - 4 stuks
Pure Speltmeel - 100 g
Pure Kokosmeel - 70 g
Whey Perfection Special Series, vanille - 1 scoop
Bakpoeder - 1 tl
Snufje zout
Cream cheese vulling
Cream cheese light - 70 g
Ricotta - 50 g
Ei - 1 stuks
Vanille extract - 1 tl
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
Prak de bananen met een vork helemaal fijn in een diepe kom. Doe de eieren erbij en kluts alles goed door elkaar met een garde of vork.
Voeg vervolgens het speltmeel, kokosmeel, de Whey Perfection, bakpoeder en een snufje zout toe aan dit mengsel en mix alles goed door elkaar met een garde.
Blijft het deeg een beetje droog? Voeg dan een klein beetje water toe aan dit beslag.
Begin daarna met de cream cheese vulling. Mix de cream cheese met de ricotta, het ei en vanille extract tot een egaal mengsel.
Giet de helft van het bananenbrood-beslag in de bakvorm.
Verdeel hier bovenop de cream cheese vulling en spreid dit een beetje uit.
Giet het tweede deel van het beslag hierover heen en zet het baksel voor ongeveer 40 minuten in de oven
Laat het bananenbrood een kwartier afkoelen voordat je het aansnijdt.
Bron: https://www.bodyandfit.com/nl-nl/recipes/snacks/bananenbrood-met-een-twist
Comments