
Ingrediënten:
150 gram boter
175 gram pure chocolade
3 eieren
125 gram suiker
90 gram amandelmeel
3 eetlepels grof gehakte noten
1 eetlepel rozijnen
4 blokjes witte chocolade + 1 eetlepel water (optioneel)
Bereiding:
Bekleed een brownievorm (ongeveer 20x20cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd de boter in blokken en doe deze in een steelpannetje. Breek de chocolade in blokjes en leg deze op de boter in het pannetje en laat dit op heel laag vuur smelten. Het vuur kan alvast uit als er nog klonten chocolade en boter zichtbaar zijn. Het smelten gaat gewoon door en zo voorkom je dat het aanbrand. Laat het chocolade/boter-mengsel afkoelen.
Klop de suiker en de eieren door elkaar. Klop het afgekoelde chocolade/boter-mengsel door het ei/suiker-mengsel. Werk met een spatel het amandelmeel erdoor. Doe het beslag in de vorm en strooi de gehakte noten en rozijnen erover. Bak de brownie 35min op 175°C.
Smelt de witte chocolade. Dit gaat het makkelijkst in de magnetron. Doe de chocolade samen met het water in een glaasje en verwarm dit 10 seconden in de magnetron. Roer daarna goed door. Als de chocolade na 10 seconden nog niet goed gesmolten is, verwarm het dan nog een keer een aantal seconden in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade in een mooi patroon over de brownie.
Bron: https://www.koksinfrankrijk.nl/2017/03/brownies-met-amandelmeel-hazelnoten-en-rozijnen-2.html
Comments