Ingrediënten:
200 gram havermeel, dit maak je zelf door 200 gram havermout fijn te malen in een blender
250 gram magere kwark
2 bananen
2,5 EL cacao
1 tl Ceylon kaneel
2 tl koekkruiden
2 EL Greensweet stevia sweet vanille of 4 zachte dadels
2 eieren
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
1 EL rijstolie, roomboter of kokosolie kan ook (gesmolten)
Toppings:
2 handjes ongebrande hazelnoten, grof gehakt
1 EL pompoenpitten
15 gram pure chocolade, 70% of hoger, grof gehakt
Zo maak je choco-bananencake:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een springvorm van 18 centimeter en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met wat olie of boter.
Meng het havermeel met de stevia suiker, cacaopoeder, kruiden, bakpoeder en het zout. Mix de bananen met de eieren in een keukenmachine tot een glad mengsel. Gebruik je dadels ontpit deze dan en laat ze een minuut of tien weken in warm water. Doe ze samen met de bananen en ei in de keukenmachine. Voeg vervolgens de kwark en ghee toe en mix nogmaals tot alles goed gemengd is. Schenk over in een kom en voeg al roerende het meelmengsel toe.
Giet het beslag in de vorm en bestrooi met hazelnoten en pompoenpitten en druk de stukjes chocolade verspreid over de cake een beetje in het beslag. Bak de cake circa 40-45 minuten. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Mocht de bovenkant te snel donker worden, dek dan af met aluminiumfolie. Laat afkoelen en haal de cake uit de springvorm.c
De cake is lekker au naturel maar je kunt hem ook besmeren met wat notenpasta of roomboter of serveren met wat yoghurt en vers fruit.
Bron: https://healthyfoodiemanon.com/choco-bananencake/
Comentarios