Dit heb je nodig voor ± 1 liter soep:
2 courgette
1 grote ui of 2 kleine
2 tenen knoflook
1 liter groente bouillon
90 gr kruidenkaas, zoals Boursin of Paturain
2 el fijngehakte bieslook
zout en peper
Zo maak je het:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de courgette en snijd ze in plakken. Verhit wat olie of boter in een grote diepe pan en bak de ui en knoflook in 5 minuten zacht. Voeg de courgette toe en bak een minuut mee. Schenk de bouillon erbij en zorg dat de courgette net onder staat. Bij mijn pan is dit ongeveer een liter. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat hem ongeveer 15 tot 20 minuten koken tot de groente zacht is. Zet het vuur uit en blend alles met een staafmixer tot een gladde soep. Zet het vuur weer aan op een laag pitje en schep de kruidenkaas door de soep. Blijf net zo lang roeren tot de kruidenkaas in zijn geheel mooi is opgenomen. Proef even en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel over de borden of kommen en besprenkel met wat verse bieslook.
Bron: https://leuklekkerenliefdevolkoken.nl/2016/12/08/kerst-voorgerecht-courgette-soep-met-kruidenkaas/
Comments