Ingrediënten 2 personen:
400 witte asperges
20 gr parmezaanse kaas – geraspt
150 gr gerookte zalm
Voor de peterselie olie:
35 ml walnootolie – extra vierge olijfolie kan ook
10 gr verse peterselie – plus wat extra ter garnering
1 el water
klein snufje zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op grilstand (of anders 220 graden en liefst alleen bovenwarmte) en zet een ovenschaal klaar. Of in mijn geval een quichevorm ;) In ieder geval een schaal waar de asperges in passen.
Schil de asperges en snijd 2 centimeter van de onderkant af. Breng een grote kan met een klein laagje water aan de kook (tot de asperges net onderstaan) en kook de asperges 4 minuten. Ze garen straks nog verder in de oven dus kook ze niet langer.
Maak ondertussen de peterselie olie. Schenk de olie in een maatbeker en pureer de verse peterselie erdoor. Breng op smaak met een snuf zout.
Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Verdeel de asperges in de ovenschaal en strooi de parmezaanse kaas erover samen met een snuf versgemalen zwarte peper. Zet de schaal een paar minuten de oven, tot de kaas goudbruin gekleurd is.
Serveer de gegratineerde asperges met gerookte zalm, verse peterselie en de peterselie olie. Ik at dit gerecht als avondmaaltijd samen met gebakken pompoenblokjes uit de pan, maar je kunt er ook een lekkere salade bij maken!
Bron: https://beaufood.nl/gegratineerde-asperges-met-parmezaanse-kaas-en-peterselie-olie/
Comments