top of page
Foto van schrijverNathalie Cornelis

Gegratineerde asperges met parmezaanse kaas en peterselie olie



Ingrediënten 2 personen:

  • 400 witte asperges

  • 20 gr parmezaanse kaas – geraspt

  • 150 gr gerookte zalm

Voor de peterselie olie:

  • 35 ml walnootolie – extra vierge olijfolie kan ook

  • 10 gr verse peterselie – plus wat extra ter garnering

  • 1 el water

  • klein snufje zout

Zo maak je het:


Verwarm de oven voor op grilstand (of anders 220 graden en liefst alleen bovenwarmte) en zet een ovenschaal klaar. Of in mijn geval een quichevorm ;) In ieder geval een schaal waar de asperges in passen.


Schil de asperges en snijd 2 centimeter van de onderkant af. Breng een grote kan met een klein laagje water aan de kook (tot de asperges net onderstaan) en kook de asperges 4 minuten. Ze garen straks nog verder in de oven dus kook ze niet langer.


Maak ondertussen de peterselie olie. Schenk de olie in een maatbeker en pureer de verse peterselie erdoor. Breng op smaak met een snuf zout.


Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Verdeel de asperges in de ovenschaal en strooi de parmezaanse kaas erover samen met een snuf versgemalen zwarte peper. Zet de schaal een paar minuten de oven, tot de kaas goudbruin gekleurd is.


Serveer de gegratineerde asperges met gerookte zalm, verse peterselie en de peterselie olie. Ik at dit gerecht als avondmaaltijd samen met gebakken pompoenblokjes uit de pan, maar je kunt er ook een lekkere salade bij maken!


Bron: https://beaufood.nl/gegratineerde-asperges-met-parmezaanse-kaas-en-peterselie-olie/

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page