top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Gemarineerde courgettes



Ingrediënten voor 2 potten:

  • courgettes 4

  • lente-uien 8

  • knoflook 8 teentjes

  • limoen (onbehandeld) 1

  • marjolein 1 handje

  • kardemompeulen 4

  • olijfolie 250 ml

  • peperkorrels ½ kl

  • zwarte peper en zout uit de molen

BEREIDING

  1. Spoel de courgettes en snij ze in 1⁄2 cm dikke linten of plakken. Bak ze in porties aan beide kanten goudbruin in telkens 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout, neem ze uit de pan en doe ze in 2 glazen bokalen van 1 à 1,5 l.

  2. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukken van 4 à5 cm. Pel en halveer de knoflook. Fruit de lente- ui en de knoflook even aan in 1 eetlepel olijfolie, kruid met peper en zout en doe ze bij de courgettes.

  3. Spoel de limoen en snij hem in dunne schijfjes. Spoel de marjolein, schud droog en pluk de blaadjes. Doe de limoen, marjolein, kardemompeulen en peperbolletjes in de rest van de olie. Giet de olie over de courgettes in de bokalen en sluit ze hermetisch af. Laat 1 nacht trekken.

Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/74924/gemarineerde-courgettes-1

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page