top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Gemarineerde tonijn met spinazie en avocado



Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 tonijnmoten (200 gram per stuk)

  • 1 avocado

  • 500 gram spinazie

  • peper en zout

  • 2 el olijfolie

Voor de marinade:

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 limoen

  • verse koriander

  • 1 tl gember

  • 1 el gembersiroop

  • 2 el soja saus

  • 4 el olijfolie

Zo maak je de gemarineerde tonijn met spinazie en avocado

De tonijnmoten moeten minimaal 2 uur in de marinade in de ijskast. Je kunt dit in de ochtend alvast doen, zodat als je ’s avonds gaat koken, de tonijnmoten klaar zijn voor gebruik.

  • Bestrooi de tonijnmoten aan beide kanten met peper en zout. Voor de marinade doe je de olijfolie, soja saus, gembersiroop, geperste sap uit de limoen in een schaaltje en roer je die door elkaar. Pel de knoflook en pers deze door de marinade. Snijd wat verse koriander (1/2 kopje vol) en roer deze erdoorheen. Leg de tonijnmoten in een schaal en giet de marinade eroverheen. Laat dit minimaal 2 uur in de koelkast intrekken.

  • Verhit in een wokpan olijfolie en doe hier de spinazie in. Heel kort roerpakken met wat zout en peper erbij. Als het is geslonken van het vuur halen en apart zetten.

  • Haal de tonijn uit de marinade en grill deze op een grill (of bak in de bakpan met olie als je geen grill pan hebt) voor 2 minuten per kant. Laat de tonijn rauw in het midden.

  • Schil ondertussen de avocado en snijd deze in plakken. Giet de marinade in een verhitte bakpan (of bij de tonijn in de bakpan als je geen grill gebruikt) en laat hem in 2 minuten verdikken.

  • Leg de spinazie als een nestje op het bord, leg daar de gegrilde tonijn op, de plakjes avocado en giet daaroverheen de warme marinade.

Bron: https://www.rachelhulshof.nl/recepten/visgerechten/gemarineerde-tonijn-met-spinazie-en-avocado?epik=dj0yJnU9Yl8tQnhfQ1B5NHFFVE5rRmd5RHRuRHJiV3BNUXdDY3cmcD0wJm49aHhSeUg4Mm1Xd2w1aGVjeWVoZlJPdyZ0PUFBQUFBR0VjRXVV

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page