top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Gepofte zoete aardappel met tomaat en feta



Voor 2 personen heb je nodig:


2 zoete aardappels van +/- 200 gram per stuk, voor FODMaP max 107 gram per stuk of gebruik een gewone aardappel

1 EL Griekse yoghurt

7-8 cherrytomaatjes

80 gram feta

1 lente ui, voor FODMaP alleen het groene deel, fijn gesneden

handje basilicum blaadjes, fijn gesneden

klein scheutje knoflookolie

Cayennepeper

Peper en zeezout


Zo maak je de gepofte zoete aardappel met tomaat en feta:


Leg de zoete aardappels in een schaal met een laagje water. Dek de schaal af met een bord en zet de schaal 9 minuten in de magnetron op 800-900 watt.


Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in stukjes, verkruimel de feta en meng met de lente ui, Griekse yoghurt, de basilicum en knoflookolie. Breng op smaak met peper en zeezout en cayennepeper naar smaak.


Leg de zoete aardappels op een bord, snijd het in de lengte open en vul ze met de tomaat/feta mengsel.


Bron: https://healthyfoodiemanon.com/gepofte-zoete-aardappel-met-tomaat-en-feta/

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page