Ingrediënten:
Voor één ontbijttaart of cake
200 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
4 eieren
40 g ahornsiroop of Syrup Gold
1/2 tl vanille-extract
100 g kokosyoghurt of Griekse yoghurt (niet lactosevrij)
2 tl citroenrasp
100 g blauwe bessen
1/2 tl baking soda + scheutje citroensap
Voor de topping:
150 g kokosyoghurt of Griekse yoghurt (niet lactosevrij)
1 tl citroenrasp
1 el ahornsiroop of Syrup Gold
Aan de slag!
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe het amandelmeel en de eieren bij elkaar en spatel alles door elkaar behalve de baking soda + citroensap.
Voeg de vanille, het zoetmiddel, citroenrasp en de yoghurt toe en klop alles goed door elkaar.
Los de baking soda op met de citroensap in een bakje en voeg dit toe aan de cake.
Doe de blauwe bessen er als laatste bij spatel nog één keer het beslag door elkaar. Proef even of het beslag op smaak is.
Giet het beslag in de taartvorm.
Bak de taart 35 minuten op 160 graden in de Aerofryer of 50 minuten op 170 graden in de oven.
Laat de cake afkoelen buiten de oven of Aerofryer. Wanneer deze volledig is afgekoeld kun je de topping maken. Spatel de yoghurt, rasp en zoetmiddel door elkaar. Verdeel dit over de taart en top de taart af met de blauwe bessen.
Serveer de ontbijttaart met een glimlach en geniet!
Bron: https://ohmypie.nl/2020/01/25/glutenvrije-ontbijttaart-met-blauwe-bessen/
Comments