top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Griekse yoghurt cake met banaan

Bijgewerkt op: 10 aug. 2021



Dit gerecht is best makkelijk te maken en de meeste ingrediënten zul je wel in huis hebben. Deze cake is ook ideaal om in plakjes te snijden om vervolgens per plakje in de vriezer in te vriezen zo heb je altijd een lekker tussendoortje of ontbijt of als snelle lunch om mee te nemen naar je werk !


Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 300 gram griekse yoghurt

  • 3 eieren

  • 275 gram havervlokken (even in de mixer fijn mixen)

  • 1 zakje bakpoeder (beter nog is 1 koffielepel natriumcarbonaat met enkele druppels appelazijn)

  • 3 eetlepels honing (Ipv honing : variatie : 1 eetlepel stevia)

  • optioneel: 3 – 4 eetlepels pindakaas of cacao poeder

  • 2 eetlepels chiazaad, lijnzaad en hennepzaadjes

  • een handvol pecannoten

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 180 graden

  • meng alle ingrediënten in de blender door elkaar totdat het een mooie gladde massa wordt

  • doe wat bakspray of boter in een cake blik

  • stort vervolgens het mengsel in het blik

  • bak de cake in ongeveer 40 – 45 minuten bruin, hou de cake tussendoor wel in de gaten dat het niet te snel gaat waardoor de bovenkant verbrand.

  • en tot slot afwerken met pecannoten


95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page