top of page
  • Foto van schrijverEva De Bock

Hoge bloeddruk voor altijd verleden tijd

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2020

Ik begin deze blog als ervaringsdeskundige..tis te zeggen, ikzelf heb geen last van hoge bloeddruk, maar mijn partner heeft er al gans zijn leven last van, totdat hij mijn programma heeft gevolgd.


Laat mij hem even introduceren, want het is best wel een mooi verhaal. Kris is zijn naam, komt uit Sint-Pieters-Leeuw, is 44 jaar en is papa van 2 kinderen en 3 plus-kinderen.


Sinds jonge leeftijd (15 jaar) heeft Kris last van hoge bloeddruk, echt hoog. Ik spreek dan van 18 bovendruk dagelijks. Dit werd hem op 24 jarige leeftijd bijna fataal. Op een doordeweekse dag in januari 2000, kreeg hij een hartstilstand, midden op straat in hartje Leuven. Na een snelle interventie van twee politiemannen die vlakbij waren, en hartmassage toepastte, mocht Kris, na 1 week coma en 1 week intensieve, het ziekenhuis verlaten, met een ingeplante ICD (pacemaker) en een resem van pillen die minitieus dagelijks moesten ingenomen worden voor de rest van zijn leven.

Zo onder andere ook bloeddrukverlagers....


Wel, toen ik Kris in 2017 leerde kennen, woog hij 85kg, (niet zwaar voor zijn lengte van 1m85 maar hij kon er wel fitter en strakker uitzien vond ik), fietste intensief 1 keer op de week en had een voedingspatroon waarop ik wel toch wat kritiek had (met name elke dag "echte cola" en 1 x op de week frieten, wit of grijs brood als negatieve punten, maar met dagelijks 3 stukken fruit als positief verhaal).

Ik heb hem dan ook gemotiveerd om mijn programma (PUUR Eva) te volgen, dwz PUUR EVA sportprogramma (kort gezegd minstens 3 keer per week intensief sporten, en een dagelijkse work out van 5 minuten), mijn PUUR-EVA-voedingsprogramma zich eigen maken, afkikken van de suikerverslaving, en het eind van de dag afsluiten met een verplicht ontspanningsmoment.

Na 1 week al was de drang naar suiker sterk afgenomen. We hebben eerst ingezet op het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel zodat die niet meer in pieken gaat. Daardoor waren er ook minder of zelfs geen dip-momenten, zodat ook het weglaten van cola makkelijker ging. De dagelijkse portie cola schrappen, voelde niet meer aan als een straf, en evenmin als een gemis.

Na 1 maand het PUUR-EVA-voedingsprogramma te hebben gevolgd, in combinatie met de 3 uren sport/week (cardio) en het dagelijkse ochtend-buikspieren-ritueel, voelde Kris zich instant veel beter, energieker en fitter. Nauwgezet bleef Kris het programma volgen, waardoor hij het tot een nieuwe levensstijl, een nieuwe levensgewoonte heeft gemaakt. Cola en frieten zeggen hem nu niets meer ! Worsten en spek, een wit broodje en koeken, ziet hij nu zelfs als minderwaardig en onnuttig om zijn lichaam mee te vullen. Een hele mentaliteitswijziging !

Hij verloor in enkele maanden 9 kg en na 6 maanden was zijn bloeddruk (die normaal rond de 13 à 14 schommelde mèt medicatie) gezakt naar 9 à 10 bovendruk (en 6 onderdruk).

De medicatie voor de bloeddruk kon definitief weggelaten worden !

Uiteraard door blijvend het PUUR Eva programma te volgen.

Met veel ontzag van de dokters en cardiologen hebben wij een voorbeeld van een 44 jarige man, die normaal voor de rest van zijn leven noodgedwongen medicatie diende te nemen, en op vandaag verder kan met slechts één helftje van een pilletje (voor het hart) en hierdoor beter, fitter, energieker en blijer dan ooit in het leven staat !
245 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Selenium : het anti-Corona-middel

Selenium is een belangrijk element in het tegengaan van bepaalde virale aandoeningen. Het is wellicht geen toeval dat nieuwe virusvarianten ontstaan in landen waar de seleniumconcentratie in de bodem

Comments


bottom of page