top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool



Ingrediënten

  • 1 ei

  • 1 teentje knoflook

  • Een halve bloemkool

  • 1 theelepel oregano

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Rasp vervolgens de bloemkool fijn (keukenmachine, blender, rasp etc) en doe deze in een grote kom.

  3. Zet daarna de kom met de geraspte bloemkool voor 4 minuten in de magnetron. Zijn deze minuten voorbij, haal de kom uit de magentron en laat de bloemkool goed afkoelen.

  4. Leg vervolgens de afgekoelde geraspte bloemkool in een schone theedoek en wring het vocht eruit.

  5. In de 5e stap pak je het knoflookteentje erbij en pers je deze uit over de gedroogde bloemkool. Voeg daarna pas het ei en de oreagano eraan toe.

  6. Leg nu een vel bakpapier op de bakplaat en spreid de bloemkool uit.

  7. In de 7e stap leg de bodem voor 15 a 20 minuten in de oven

  8. Na 15 minuten haal je de pizzabodem eruit en voeg vervolgens de ingredieënten toe die je op je pizza wilt hebben

  9. In de laatste stap leg je de pizza voor 7 tot 10 minuten weer in de oven.

Bron: https://fitaddicted.nl/koolhydraatarme-pizzabodem-bloemkool/


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page