top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Koolhydraatarme appeltaart met rozijnen en noten


Ingrediënten:

  • 180 gram amandelmeel

  • 70 gram boter ( om te smelten )

  • 3 Granny Smith appels

  • 55 gram Steviala Kristal

  • 2 theelepels kaneel

  • 1/2 theelepel citroensap

  • Klein snufje zeezout

  • 20 gram rozijnen

  • Handje amandelen

  • Handje pecannoten

  • Eventueel andere noten naar smaak

Stap 1

We beginnen met het maken van de bodem. Hiervoor smelt je de 70 gram boter in een pan. Als de boter is gesmolten doe deze dan samen met de amandelmeel in een kom. Voeg vervolgens de helft van de kaneel en de Stevia toe. Meng dit door elkaar en kneed het vervolgens tot een deeg.


Stap 2

Pak een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm vervolgens de oven voor op 190 graden. Vet de springvorm en de bakpapier in met boter. Verdeel het deeg over de bakvorm en zorg dat alles goed tegen de zijkanten aan gedrukt is. Hou een klein beetje deeg over om de bovenkant te bedekken. Bak daarna de bodem ongeveer 5 minuten en laat deze dan afkoelen.


Stap 3

Schil de appels en snijdt ze in kleine blokjes. Doe de blokjes daarna allemaal in een kom en voeg vervolgens de rest van de kaneel, stevia, het zout en de citroensap toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg als laatst de rozijnen en de noten toe en roer dit nog eens door. Verdeel daarna het mengsel over de springvorm. Maak van het overgebleven deeg lange stroken en verdeel deze over de springvorm.


Stap 4

Bak de taart zo’n 20 minuten op 190 graden. Zet daarna de temperatuur van de oven lager naar 175 graden. En bak de taart dan nog 20 minuten. Daarna even laten afkoelen en je koolhydraatarme appeltaart met rozijnen en noten is klaar!


Bron: https://www.ikwilafvallen.nu/recepten/koolhydraatarme-tussendoortjes/koolhydraatarme-appeltaart-met-rozijnen-en-noten/


68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page