Ingrediënten
175 gr kwark
1 ei
125 gr amandelmeel
0.5 eetlepel bakpoeder
6 gedroogde vijgen
snufje zout
Optioneel: havervlokken voor bovenop 1 eetlepel boekweitmeel
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng het ei en de kwark goed door elkaar. Voeg vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer dit goed door.
Hak de vijgen in kleinere stukjes en roer deze ook door je kwarkbeslag heen.
Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op de bakplaat. Druk de kwarkbroodjes niet plat. Besprenkel eventueel met wat havervlokken.
Bak de broodjes in 18 minuten mooi goud bruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Bron: https://www.flyingfoodie.nl/recept/koolhydraatarme-kwarkbroodjes-vijgen/
Comentários