top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Koolhydraatarme kwarkbroodjes met vijgen



Ingrediënten

  • 175 gr kwark

  • 1 ei

  • 125 gr amandelmeel

  • 0.5 eetlepel bakpoeder

  • 6 gedroogde vijgen

  • snufje zout

  • Optioneel: havervlokken voor bovenop 1 eetlepel boekweitmeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Meng het ei en de kwark goed door elkaar. Voeg vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer dit goed door.

  • Hak de vijgen in kleinere stukjes en roer deze ook door je kwarkbeslag heen.

  • Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op de bakplaat. Druk de kwarkbroodjes niet plat. Besprenkel eventueel met wat havervlokken.

  • Bak de broodjes in 18 minuten mooi goud bruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Bron: https://www.flyingfoodie.nl/recept/koolhydraatarme-kwarkbroodjes-vijgen/



49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page