Ingrediënten voor 4 wafels:
100 gram amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
2 biologische eieren
1 eetlepel ahornsiroop
60 ml amandelmelk
Toppings naar keuze zoals Griekse yoghurt (of kokosyoghurt), plakjes banaan, gehakte amandelen, gepofte quinoa en ahornsiroop.
Bereidingswijze :
Meng het amandelmeel, bakpoeder en zout in een kom.
Voeg de eieren, ahornsiroop en amandelmelk toe. Meng opnieuw tot je een glad beslag krijgt.
Bak vier grote of zes kleinere wafels in een heet wafelijzer ingevet met een beetje olie, tot ze goudbruin zijn (de tijd hangt af van de kracht van je wafelijzer).
Verwijder voorzichtig de wafels en laat 1-2 minuten afkoelen. De wafels zijn het lekkerst als je ze daarna meteen opeet, ze verharden namelijk als ze langer blijven liggen.
Tip: als je geen wafelijzer hebt, kun je het beslag ook gebruiken om pannenkoeken te bakken!
Bron: https://www.smaakt.bio/recepten/koolhydraatarme-wafels-met-amandelmeel/
Comments