Voor 4 personen:
500 g gekookte rode biet
10 g verse salie
200 g mascarpone
150 ml halfvolle melk
250 g lasagne all'uovo
350 g pompoenlasagnevellen
150 g geraspte geitenkaas
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten in dunne plakjes. Houd 6 blaadjes salie (bij 4 personen) apart en snijd de rest fijn. Meng de mascarpone met de melk, fijngesneden salie, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min. Verdeel 1 el van het mascarponemengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen. Verdeel ⅓ van de pompoenlasagnevellen, ⅓ van de bieten, ⅓ van de rest van de saus en ⅓ van de geitenkaas erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de apart gehouden salie erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Bereidingstip Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken. Verwarm ca. 20-25 min. met aluminiumfolie afgedekt op 150 ºC in het midden van de oven.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191460/lasagne-van-pompoen-met-rode-biet-mascarpone-en-geitenkaas?epik=dj0yJnU9WnQ3MnprY3lRMnVwOEtTVXQ3UHVUZUhKTm1lR05Vb2wmcD0wJm49REFaREthTDNiWEtFRDRwSjJPNXZQUSZ0PUFBQUFBR0VuNGJr
Comments