top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Lasagne van pompoen met rode biet, mascarpone & geitenkaas


Voor 4 personen:

500 g gekookte rode biet

10 g verse salie

200 g mascarpone

150 ml halfvolle melk

250 g lasagne all'uovo

350 g pompoenlasagnevellen

150 g geraspte geitenkaas


Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten in dunne plakjes. Houd 6 blaadjes salie (bij 4 personen) apart en snijd de rest fijn. Meng de mascarpone met de melk, fijngesneden salie, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min. Verdeel 1 el van het mascarponemengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen. Verdeel ⅓ van de pompoenlasagnevellen, ⅓ van de bieten, ⅓ van de rest van de saus en ⅓ van de geitenkaas erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de apart gehouden salie erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.


Bereidingstip Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken. Verwarm ca. 20-25 min. met aluminiumfolie afgedekt op 150 ºC in het midden van de oven.


Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191460/lasagne-van-pompoen-met-rode-biet-mascarpone-en-geitenkaas?epik=dj0yJnU9WnQ3MnprY3lRMnVwOEtTVXQ3UHVUZUhKTm1lR05Vb2wmcD0wJm49REFaREthTDNiWEtFRDRwSjJPNXZQUSZ0PUFBQUFBR0VuNGJr

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page