top of page
  • Foto van schrijverEva De Bock

Lasagne van zoete aardappel


Dit heb je nodig / 4 personen

2 zoete aardappels – zo’n 500 gr

1 kleine aubergine

1 ui

2 teentjes knoflook

2 pakjes tomatenblokjes van 400 gr – Liefst biologisch en zonder toegevoegde suikers of andere gekke dingen

150 ml kokosmelk

1 flinke hand verse spinazie

1 el gedroogde oregano

scheutje balsamico azijn

40 gr Parzemazaanse kaas

verse basilicum


Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Begin met het maken van de saus. Snipper de ui, pers de knoflook fijn en verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook even aan. Schep vervolgens de tomatenblokjes, balsamico, oregano en kokosmelk erbij. Roer door en laat op zacht vuur pruttelen.

Ga verder met de lasagnevellen. Deze maak je door de aubergine en zoete aardappel zo dun mogelijk te snijden. Dit gaat het best met een keukenmachine met snijmes. Mocht je die niet hebben, probeer het dan met een groot mes maar kijk wel uit voor je vingers.


Terug naar de saus. Schep de spinazie erdoorheen en proef even of hij op smaak is. Snufje zout erbij of misschien nog wat balsamico?

Neem een ovenschaal en schep de helft van de saus hierin. Sluit de laag met plakjes zoete aardappel en aubergine. Schep de andere helft van de saus hieroverheen en sluit weer af met aardappel en aubergine. Strooi de parmezaanse kaas erover en eindig met blaadjes verse basilicum.

Schuif de schaal voor 35 minuten in het midden van de oven. Serveer de lasagne wanneer hij klaar is met een extra basilicum erop.

Genieten!

Zijn de plakjes aardappel nog wat hard? Zet de schaal dan nog even terug in de oven of probeer ze de volgende keer nóg dunner te snijden

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page