Voor 8 personen
Basilicum 0.5 bosje
kerstomaatjes 1 bakje
Boni Selection Griekse olijfolie
ui 1
Boni Selection culinaire room 50 ml
mozzarella 2 bolletjes
groentebouillon 750 ml
Pel de ui en hak fijn. Pluk de mooie topjes van de basilicum om de soep mee af te werken.
Pureer de mozzarella met het vocht helemaal glad in de keukenrobot.
Giet wat olijfolie in een pan en fruit de uisnippers en de rest van de basilicum.
Schenk de bouillon en room erbij. Laat 5 minuten op een zacht vuur doorwarmen.
Voeg de mozzarellapuree toe, mix en zeef door een fijne puntzeef. Warm de soep op, maar laat zeker niet meer koken. Kruid met peper en zout.
Snij de kerstomaatjes in 2 en verdeel over de soepkommetjes. Schep de soep erop.
Garneer met de basilicumplukjes, besprenkel met olijfolie en maal er nog wat zwarte peper over.
Tip: laat de soep zeker niet koken als de mozzarellapuree toegevoegd is, anders gaat de soep schiften en draderig worden.
Bron: https://www.mijnspar.be/smakelijk/recepten/mozzarellasoep-met-kerstomaatjes-en-basilicum?epik=dj0yJnU9MmdiVFFGYmVTaGZ6TnBNcmFOYWdFNVNEcmxtd3pCc1omcD0wJm49MkRMYzFoSGZLSHZfZDBZSlRqYm5rUSZ0PUFBQUFBR0VreG8w
留言