top of page

Overheerlijk bananenbrood (met pecannoten)

Foto van schrijver: Eva De BockEva De Bock

Bijgewerkt op: 29 jan 2020

1 bananenbrood met havermout

Dit heb je nodig :

60 g kokosolie 

50 g honing

100 g gewone suiker vervangen door stevia  

2 eieren 

2 rijpe bananen (ze mogen bruin of zelfs zwart zien)

60 ml kokosmelk of amandelmelk (naar keuze) 

1 tl baking soda

1 tl vanille extract 

1/2 tl zout 

1 tl kaneel 

255 g havermoutvlokken (havermoutvlokken in de foodprocessor of blender mixen tot meel) 

Voeg desgevallend eventuele pecannoten/walnoten toe.


Hoe maak je bananenbrood?  

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een rechthoekige bakvorm in met wat kokosolie of boter. 

Mix in een grote kom de kokosolie en honing tot het een geheel is. Voeg vervolgens de eieren toe en mix opnieuw. Prak de bananen en voeg ze samen met de melk toe aan het mengsel. Meng tot het egaal is. Voeg nu de baking soda, vanille, zout en kaneel toe en mix opnieuw. Maak het havermeel. Dit kun je heel makkelijk zelf maken door havermoutvlokken in een blender of foodprocessor te doen.

Voeg nu met behulp van een spatel, het havermoutmeel toe aan jouw mengsel. Spatel het geheel totdat het havermoutmeel compleet opgenomen is en je een glad beslag hebt. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en plaats het brood in de voorverwarmde oven voor zo'n 40 tot 50 minuten. Wanneer een tandenstoker er schoon uitkomt na 40 minuten, is het bananenbrood klaar. Laat het brood voor 10 minuten afkoelen in de vorm en haal het daarna uit de vorm. Laat het nog eens 20 minuten afkoelen op een rooster. Serveer direct of bewaar in een afgesloten doos in de koelkast. 

Bananenbrood met havermout variaties:

Voeg 150 gram noten toe aan het beslag en een paar als topping voor een knapperige smaak. 

Voeg 75 gram gesneden chocolade toe aan je beslag voor een heerlijk chocolade-bananenbrood. Smelt nog wat extra chocolade over het gebakken bananenbrood als  topping. 

Voeg 100 gram rozijnen aan het beslag toe, of ander gedroogd fruit, voor een heerlijk fruitig bananenbrood. 

Bananenbrood met extra banaan? Snij 1 banaan in plakjes en decoreer hiermee de bovenkant van jouw bananenbrood voordat het de oven ingaat. Smaakt niet alleen lekker, ziet er ook nog eens leuk uit! 

Wil je een herfst variant maken? Snij dan 2 kleine appels in blokjes . Marineer de appels met 1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel honing. Voeg de appels toe aan het beslag en bak in de oven. 




 
 
 

Comments


  • facebook

©2024 by Puur Eva

bottom of page