Ingrediënten (Voor 2 personen)
100 gram spelt- of glutenvrije penne 1/2 courgette 1/2 avocado 8 zongedroogde tomaten (in olijfolie) 30 gram cashewnoten 2 eetlepels cashewnoten pesto (zie hieronder) Handje rucola Scheutje olijfolie
Cashewnoten pesto 1 basilicumplant (alle bladeren) 60 ml milde olijfolie 80 gram cashewnoten 4 eetlepels citroensap 1-2 teentje(s) knoflook 1 eetlepel edelgistvlokken Snufje zout
Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixer Grillpan
Bereiding
1. Haal alle blaadjes van de basilicumplant en spoel ze even af. Doe de basilicumblaadjes samen met de cashewnoten, olijfolie, citroensap, knoflook, edelgistvlokken en zout in de keukenmachine en maal in een paar minuten tot pesto. Heb je geen keukenmachine? Doe dan alles in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot pesto.
2. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.
3. Snijd de courgette in dunne plakken en vet deze licht in met olijfolie aan beide kanten. Breng ze ook op smaak met zout.
4. Verwarm de grillpan en grill de courgette aan beide kanten mooi bruin.
5. Snijd de avocado in blokjes en snijd de zongedroogde tomaten wat kleiner. Hak ook de cashewnoten fijn met een groot mes.
6. Giet de pasta af. Doe de pasta in een grote kom samen met 2 eetlepels cashewnoten pesto en mix alles goed door elkaar.
7. Verdeel de rucola over twee borden. Schep daar de pasta overheen en garneer met gegrilde courgette, zongedroogde tomaten, avocado en cashewnoten.
Tip: Heb je nog wat pesto over? Bewaar die dan in de koelkast en smeer die de volgende dag op je brood. Heerlijk!
Bron: https://zonderzooi.com/2020/03/24/pasta-met-cashewnoten-pesto-gegrilde-courgette/
Comments