top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Pesto courgetti met gebakken zalm en burrata



Dit heb je nodig voor deze pesto courgetti met gebakken zalm en burrata / 2 personen

  • 2 courgettes

  • 2 zalmfilets

  • 1 bolletje burrata

  • 2 flinke handen rucola

Voor de groene pesto

  • een plantje basilicum

  • 1 teentje knoflook

  • scheut olijfolie

  • 1 el zonnebloempitten – pijnboompitten kunnen ook

  • 1 el parmezaanse kaas

  • sap van 1/2 citroen


Zo maak je het:


Begin met de pesto. Doe alles ingrediënten in je keukenmachine en blend tot een romige pesto. Proef even en voeg naar smaak een snuf zout, peper of nog wat citroensap toe. Is de pesto te dik? Voeg dan nog een scheutje olijfolie toe.


Snijd de courgettes met behulp van een spirelli spaghetti slierten. Verzamel de courgetti in een vergiet en strooi er een flinke snuf zout over. Zet het vergiet aan de kant en laat het zout vocht van de courgetti ontrekken. Dit zorgt ervoor dat je geen papperige courgetti hebt straks.


Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets aan beide kanten gaar.


Spoel de courgetti in het vergiet licht na met water en knijp het overtollige vocht eruit. Hussel vervolgens in een grote kom de pesto erdoor samen met de rucola. Verdeel de pesto courgetti over twee borden en sluit af met dotjes burrata en de gebakken zalm.


Eet smakelijk!


Bron: https://beaufood.nl/pesto-courgetti-met-gebakken-zalm-en-burrata/

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page