top of page

Quiche met rode biet, spinazie en geitenkaas

  • Foto van schrijver: Nathalie Cornelis
    Nathalie Cornelis
  • 26 aug 2021
  • 1 minuten om te lezen

Ingrediënten (6 personen):

  • gekookte rode biet 500 g

  • rode ui 1 grote

  • Spar walnoten 10

  • volle melk 125 ml

  • panko

  • Spar boter

  • Spar verse geitenkaas bûche 100 g

  • verse tijmnaaldjes 1 el

  • Boni acaciahoning

  • look 3 teentjes

  • cayennepeper

  • Spar jonge spinazieblaadjes 200 g

  • ciderazijn 1 el

  • verpakking Spar bladerdeeg 1

  • Spar Large eieren 3 large

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte) en plaats een ovenplaat op de middelste richel.

  2. Bekleed een taartvorm met het deeg en bak blind (zie kaderstukje).

  3. Snij de gekookte bieten in plakjes.

  4. Pel en snipper de ui en teentjes look fijn. Stoof ze aan in een ruime pot met een flinke klont boter.

  5. Voeg de spinazie toe, besprenkel met ciderazijn en laat slinken. Kruid met tijm, peper en zout.

  6. Klop de eieren los met de melk. Kruid met versgemalen zwarte peper, cayennepeper en zeezout.

  7. Bestrooi de taartbodem met 2 el panko en schik de plakjes rode biet langs de rand.

  8. Stort het spinaziemengsel in het midden en overgiet alles met het eimengsel.

  9. Schep er vlokjes geitenkaas over en verdeel de walnoten erover.

  10. Plaats de taartvorm op de voorverwarmde ovenplaat en bak in 30 à 35 min goudbruin en gaar.

  11. Haal uit de oven. Druppel er acaciahoning over en serveer.

Bron: https://www.mijnspar.be/smakelijk/recepten/quiche-met-rode-biet-spinazie-en-geitenkaas?epik=dj0yJnU9c3ROY2hfSEhYWThvN25UWjVQTC1HNDJscW8yb2dDQ0MmcD0wJm49bXgza3U2U1FVcWszZU14eUNyamE3QSZ0PUFBQUFBR0VuNUR3

1 Comment


sofie.dekeyzer
Sep 07, 2021

De quiche met geitekaas en rode biet vonden ook de kids heerlijk.

Ook de restjes verdwenen in de lunchbox voor 's anderendaags!😋

Like
  • facebook

©2024 by Puur Eva

bottom of page