Quiche met rode biet, spinazie en geitenkaas
- Nathalie Cornelis
- 26 aug 2021
- 1 minuten om te lezen

Ingrediënten (6 personen):
gekookte rode biet 500 g
rode ui 1 grote
Spar walnoten 10
volle melk 125 ml
panko
Spar boter
Spar verse geitenkaas bûche 100 g
verse tijmnaaldjes 1 el
Boni acaciahoning
look 3 teentjes
cayennepeper
Spar jonge spinazieblaadjes 200 g
ciderazijn 1 el
verpakking Spar bladerdeeg 1
Spar Large eieren 3 large
Kook dit gerecht in deze stappen
Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte) en plaats een ovenplaat op de middelste richel.
Bekleed een taartvorm met het deeg en bak blind (zie kaderstukje).
Snij de gekookte bieten in plakjes.
Pel en snipper de ui en teentjes look fijn. Stoof ze aan in een ruime pot met een flinke klont boter.
Voeg de spinazie toe, besprenkel met ciderazijn en laat slinken. Kruid met tijm, peper en zout.
Klop de eieren los met de melk. Kruid met versgemalen zwarte peper, cayennepeper en zeezout.
Bestrooi de taartbodem met 2 el panko en schik de plakjes rode biet langs de rand.
Stort het spinaziemengsel in het midden en overgiet alles met het eimengsel.
Schep er vlokjes geitenkaas over en verdeel de walnoten erover.
Plaats de taartvorm op de voorverwarmde ovenplaat en bak in 30 à 35 min goudbruin en gaar.
Haal uit de oven. Druppel er acaciahoning over en serveer.
Bron: https://www.mijnspar.be/smakelijk/recepten/quiche-met-rode-biet-spinazie-en-geitenkaas?epik=dj0yJnU9c3ROY2hfSEhYWThvN25UWjVQTC1HNDJscW8yb2dDQ0MmcD0wJm49bXgza3U2U1FVcWszZU14eUNyamE3QSZ0PUFBQUFBR0VuNUR3
De quiche met geitekaas en rode biet vonden ook de kids heerlijk.
Ook de restjes verdwenen in de lunchbox voor 's anderendaags!😋