Ingrediënten 4 personen
- 1 rol bladerdeeg of deeg voor hartige taart (7 plakjes kan ook)
- 450 gram spinazie (ik gebruik zelf verse)
- 250 gram (kastanje)champignons
- 200 gram gerookte zalm
- bakje kruidenroomkaas (bijvoorbeeld Paturain)
- 4 eieren
- 200 ml melk
- peper en zout
- boter om de vorm mee in te vetten
Bereidingswijze
Voorbereiding - Kook de spinazie en laat deze goed uitlekken bijvoorbeeld door er iets zwaars op te zetten (ik gebruik meestal een kan water op een bord zodat het vocht er goed uit gedrukt wordt) - Snij de champignons in plakjes. - Kluts de eieren samen met de melk en meng er de kruidenkaas doorheen. (Shaker) Bereiding: - Vet de quiche vorm in met boter en doe er het deeg in. Druk de randen goed aan en zet dit alvast even in de oven op 200 graden. De bodem kan zo alvast een beetje voorgaren en dat voorkomt dat je een natte kleffe bodem krijgt. - Bak de champignons en zet deze opzij. - Haal de vorm met de bodem na ongeveer 10 tot 15 minuten weer uit de oven en vedeel er de uitgelekte spinazie overheen. Bestrooi met peper en zout. - Verdeel de plakjes zalm over de spinazie en daarbovenop komen de gebakken champignons. - Giet het mengsel van eieren, melk en kruidenkaas eroverheen en zit dit geheel nog ongeveer 45 minuten in een oven op 200 graden. - Je kunt de quiche garneren met een beetje peterselie.
Bron: https://www.smulweb.nl/recepten/1431619/Quiche-met-spinazie-gerookte-zalm-en-kastanjechampignons
Comments