top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Quinoa salade met zoete aardappel, avocado en mosterddressing



  • 70 gr quinoa

  • 1 kleine zoete aardappel – 150 gr

  • 1/2 avocado

  • 1 lente ui

  • een hand rucola

  • kneepje vers citroensap

  • paar nootjes

Voor de dressing

  • 1 tl mosterd

  • 2 el olijfolie

  • 2 el witte wijn azijn

Kook de quinoa in 8 minuten gaar in anderhalf keer zoveel water. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd ook de lente ui in ringen en de avocado in repen.


Maak de dressing door de ingrediënten tot elkaar te mengen. Proef even en voeg naar smaak meer mosterd of wat peper toe.


Meng in een kom de quinoa samen met de lente ui, rucola en zoete aardappel. Breng op smaak met een kneepje vers citroensap en peper & zout.


Schep de salade op een bord en verdeel de avocado erover. Sluit af met de dressing en wat noten.


Bron: https://beaufood.nl/quinoa-salade-zoete-aardappel-avocado-en-mosterddressing/

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page