top of page

RODE BIETENSALADE MET ZALM

  • Foto van schrijver: Nathalie Cornelis
    Nathalie Cornelis
  • 26 aug 2021
  • 1 minuten om te lezen

Ingrediënten:

  1. drie rode bieten, liefst in balsamicoazijn ingelegd en in plakjes gesneden

  2. 200 gram gerookte zalm in stukjes

  3. handjevol walnoten

  4. half zakje veldsla of zoveel er op de schaal past

  5. twee zoetzure appels in dunne plakken gesneden

  6. kant en klare mosterddressing of zelf maken met wat mayonaise, beetje melk en mosterd

Het maken:

  • Zoek een grote schaal of diep bord

  • Verdeel hierover de gewassen veldsla

  • Verdeel daarna de appel en de zalm een beetje om en om

  • Leg hier voorzichtig de plakken rode bieten hier overheen, want ze geven rood af op alles waar het mee in aanraking komt

  • Verdeel de walnoten onwillekeurig

  • Verdeel onwillekeurig de dressing en zorg ervoor dat niet alles bedekt wordt

  • Leg eventueel nog wat blaadjes er bovenop ter decoratie

Bron: https://wishmeavril.com/2017/04/27/rode-bietensalade-met-zalm-en-walnoten/


Komentar


  • facebook

©2024 by Puur Eva

bottom of page