
1 aubergine
1 rode ui
1 teentje look
2 el pijnboompitten
3 el verse kruiden (basilicum, platte peterselie en/of bieslook)
125 gr ricotta
130 gr rucola
8 zongedroogde tomaten of kerstomaten
2 el sesamzaadjes
Verhit je grillpan.
Snij de aubergine in plakken van ½ cm en bestrijk ze met olijfolie. Snij de ui in stukken roer ze ook in de olijfolie.
Grill de ui en de aubergine in de grillpan en zet even opzij.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan bruin.
Meng intussen de knoflook en de fijngesneden kruiden door de ricotta en kruid goed af met peper en zout.
Verdeel over de borden de rucola, leg er de aubergine en de ui op. Verdeel de kruidenricotta en de zongedroogde tomaten over de borden en strooi er de pijnboompitten over.
Giet nog een extra scheutje olijfolie over de salade en stroom sesamzaadjes op de ricotta.
Bron: https://thepowerloft.me/2017/02/14/salade-met-kruidenricotta/
Comentários