top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Salade met kruidenricotta



  • 1 aubergine

  • 1 rode ui

  • 1 teentje look

  • 2 el pijnboompitten

  • 3 el verse kruiden (basilicum, platte peterselie en/of bieslook)

  • 125 gr ricotta

  • 130 gr rucola

  • 8 zongedroogde tomaten of kerstomaten

  • 2 el sesamzaadjes


  • Verhit je grillpan.

  • Snij de aubergine in plakken van ½ cm en bestrijk ze met olijfolie. Snij de ui in stukken roer ze ook in de olijfolie.

  • Grill de ui en de aubergine in de grillpan en zet even opzij.

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan bruin.

  • Meng intussen de knoflook en de fijngesneden kruiden door de ricotta en kruid goed af met peper en zout.

  • Verdeel over de borden de rucola, leg er de aubergine en de ui op. Verdeel de kruidenricotta en de zongedroogde tomaten over de borden en strooi er de pijnboompitten over.

  • Giet nog een extra scheutje olijfolie over de salade en stroom sesamzaadjes op de ricotta.

Bron: https://thepowerloft.me/2017/02/14/salade-met-kruidenricotta/


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page