top of page

Salade met zoete aardappel, linzen en feta

Foto van schrijver: Nathalie CornelisNathalie Cornelis


Ingrediënten

  • 150 gram zoete aardappel (1 kleine)

  • 130 gram linzen (voorgekookt en uitgelekt)

  • 75 gram feta

  • 50 gram rucola

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel komijn

  • 1 theelepel gemberpoeder

  • snuf peper

  • snuf zout

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel balsamico-azijn

  • 1 takje verse peterselie

  • chilivlokken (naar smaak)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met bakpapier.

  • Schil de zoete aardappel en snij deze in fijne blokjes. Doe in een schaal met 2 el olijfolie, de komijn, gemberpoeder, peper en zout. Hussel goed door en spreid de zoete aardappel dan uit op het bakpapier. Bak in 15-20 min krokant en gaar.

  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel even na met water.

  • Verkruimel de feta.

  • Maak de dressing voor de salade met zoete aardappel klaar door 2 el olijfolie met 1 el balsamico-azijn te mengen in een klein schaaltje. Hak de peterselie fijn en voeg samen met de chilivlokken toe.

  • Haal de zoete aardappel uit de oven, laat iets afkoelen. Doe de rucola in de saladeschaal en voeg de zoete aardappel, linzen en feta toe.

  • Hussel alle ingrediënten door elkaar en serveer de salade met zoete aardappel, linzen en feta met de dressing.

Bron: https://www.mindyourfeed.nl/recepten/lunch/salade-met-zoete-aardappel-linzen-en-feta/

Comments


  • facebook

©2024 by Puur Eva

bottom of page