
Ingrediënten
150 gram zoete aardappel (1 kleine)
130 gram linzen (voorgekookt en uitgelekt)
75 gram feta
50 gram rucola
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijn
1 theelepel gemberpoeder
snuf peper
snuf zout
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico-azijn
1 takje verse peterselie
chilivlokken (naar smaak)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met bakpapier.
Schil de zoete aardappel en snij deze in fijne blokjes. Doe in een schaal met 2 el olijfolie, de komijn, gemberpoeder, peper en zout. Hussel goed door en spreid de zoete aardappel dan uit op het bakpapier. Bak in 15-20 min krokant en gaar.
Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel even na met water.
Verkruimel de feta.
Maak de dressing voor de salade met zoete aardappel klaar door 2 el olijfolie met 1 el balsamico-azijn te mengen in een klein schaaltje. Hak de peterselie fijn en voeg samen met de chilivlokken toe.
Haal de zoete aardappel uit de oven, laat iets afkoelen. Doe de rucola in de saladeschaal en voeg de zoete aardappel, linzen en feta toe.
Hussel alle ingrediënten door elkaar en serveer de salade met zoete aardappel, linzen en feta met de dressing.
Bron: https://www.mindyourfeed.nl/recepten/lunch/salade-met-zoete-aardappel-linzen-en-feta/
Comments