top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Spaghetti courgetti met pesto, ovengegaarde tomaatjes en mozzarella


Ingrediënten voor 4 personen

  • courgettes 4

  • kerstomaten 20

  • mozzarella (mini) 20 bolletjes

  • knoflook 1 teentje

  • pijnboompitten

  • citroen ½

  • basilicum (vers) 4 handjes

  • kruiden (Provençaalse)

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • fijn zeezout

  • geraspte parmezaan 60 g

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 180°C.

  2. Spoel de courgettes, snij de uiteinden ervan af en maak er met de spiraalsnijder slierten van.

  3. Maak de pesto: pers de citroen en giet het sap in de blender. Doe er de parmezaanse kaas, het basilicum, de knoflook, 8 eetlepels olijfolie en 6 eetlepels pijnboompitten bij. Mix 2 minuten in de blender.

  4. Doe de courgetteslierten in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet de schotel 15 minuten afgedekt in de oven.

  5. Halveer de kerstomaten. Leg ze in een schaal met de snijkant naar boven. Besprenkel ze met olijfolie, strooi er Provençaalse kruiden, peper en zout over en zet de schaal 10 minuten in de oven.

  6. Verdeel de pesto over de spaghetti courgetti. Doe er de mozzarella en de tomaten bij en strooi er wat pijnboompitjes en enkele blaadjes vers basilicum over.

Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/76294/spaghetti-courgetti-met-pesto-ovengegaarde-tomaatjes-en-mozzarella-76294?epik=dj0yJnU9TUwydUstSFpvSENHSFlUT2tpeHNrUFAteGxVdUNESlcmcD0wJm49X0h5Y09OTUxiRThERFlVaHAzR1FhQSZ0PUFBQUFBR0VhdzZv

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page