Ingrediënten voor 4 personen
courgettes 4
kerstomaten 20
mozzarella (mini) 20 bolletjes
knoflook 1 teentje
pijnboompitten
citroen ½
basilicum (vers) 4 handjes
kruiden (Provençaalse)
olijfolie
zwarte peper
fijn zeezout
geraspte parmezaan 60 g
BEREIDING
Verwarm de oven op 180°C.
Spoel de courgettes, snij de uiteinden ervan af en maak er met de spiraalsnijder slierten van.
Maak de pesto: pers de citroen en giet het sap in de blender. Doe er de parmezaanse kaas, het basilicum, de knoflook, 8 eetlepels olijfolie en 6 eetlepels pijnboompitten bij. Mix 2 minuten in de blender.
Doe de courgetteslierten in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet de schotel 15 minuten afgedekt in de oven.
Halveer de kerstomaten. Leg ze in een schaal met de snijkant naar boven. Besprenkel ze met olijfolie, strooi er Provençaalse kruiden, peper en zout over en zet de schaal 10 minuten in de oven.
Verdeel de pesto over de spaghetti courgetti. Doe er de mozzarella en de tomaten bij en strooi er wat pijnboompitjes en enkele blaadjes vers basilicum over.
Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/76294/spaghetti-courgetti-met-pesto-ovengegaarde-tomaatjes-en-mozzarella-76294?epik=dj0yJnU9TUwydUstSFpvSENHSFlUT2tpeHNrUFAteGxVdUNESlcmcD0wJm49X0h5Y09OTUxiRThERFlVaHAzR1FhQSZ0PUFBQUFBR0VhdzZv
Commentaires