top of page

Spinaziesalade met blauwe bessen en feta

Foto van schrijver: Nathalie CornelisNathalie Cornelis

Ingrediënten:

Voor de spinaziesalade

  • 150 gram spinazie

  • 1 avocado

  • 100 gram witte kaas / feta

  • 50 gram walnoten

  • 125 gram blauwe bessen

Voor de dressing

  • sap van een halve citroen

  • scheut olijfolie

  • 1/2 tl knoflookpoeder

  • peper & zout

Bereidingswijze van de spinaziesalade:

  1. Was de spinazie en snij eventueel dikke, harde steeltjes weg. Als het grote spinaziebladen zijn, kan je ze grof snijden/scheuren. Dat eet wat makkelijker.

  2. Snij de avocado door de helft, haal de pit eruit. Snij een raster in het vruchtvlees en schep met een lepel het vruchtvlees eruit: nu heb je blokjes!

  3. Verkruimel de fetakaas.

  4. Doe dit allemaal bij elkaar in een saladeschaal en voeg ook de walnoten (eventueel gehakt, als in: het werkwoord want dit is een vegetarisch recept) en blauwe bessen toe.

  5. Maak de dressing door het citroensap, de olijfolie, knoflook en peper en zout met elkaar te mengen. Ik gebruik zelf meestal het sap van een hele citroen trouwens, ik hóud van citroen. Maar misschien is dat iets te heftig als je dat niet gewend bent, dus blijf vooral tussendoor proeven wat je zelf het lekkerst vindt.

  6. Verdeel de dressing over de spinaziesalade en eet smakelijk!

Bron: https://ikbenirisniet.nl/2017/03/17/recept-spinaziesalade/

Comments


  • facebook

©2024 by Puur Eva

bottom of page