top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Taartje Caprese


Wat heb je nodig voor 2 taartjes voor 2 personen**?

  • 4 tomaten, in stukjes van 1/2 cm bij 1/2 cm

  • 2 bolletjes mozzarella, in schijfjes

  • 2 avocado’s, in blokjes van 1/2 cm bij 1/2 cm

  • 30 gram basilicum (2 bakjes)

  • 1 teentje knoflook

  • zeezout

  • peper

  • handje pijnboompitjes

  • extra vergine olijfolie

  • 2 steekringen van 9 cm

Hoe maak je deze heerlijk lichte taartjes?

1. Doe de basilicum, de knoflook en een snuf zeezout in de keukenmachine en doe hier 1 eetlepel olijfolie bij. Laat de keukenmachine draaien totdat de basilicum klein is. Je kunt hier ook een blender of een vijzel voor gebruiken. Schenk er olijfolie bij totdat je een smeuiig sausjes krijgt. Breng op smaak met peper en (eventueel) zout.


2. Zet de steekringen elk op het bordje dat je wil gebruiken. Schep ongeveer 2 eetlepels tomatenblokjes in iedere ring en druk goed aan met de achterkant van de lepel. Breng op smaak met peper en zout.


3. Doe daarna de avocadoblokjes in de steekring, net zoveel totdat je een mooie laag hebt die de tomatenblokjes helemaal bedekt. Druk ook deze laag aan met de achterkant van je lepel. Breng op smaak met peper en zout.


4. Doe vervolgens de derde laag in de ring: de mozzarellaschijfjes. Zorg dat je geen avacadostukjes meer kunt zien. Breng ook de mozzarella op smaak met wat peper en zout. Laat de taartjes met de ring eromheen staan.


5. Verwarm een heel klein beetje olie in een koekenpan en doe daar de pijnboompitjes bij totdat ze bruin zijn en lekker gaan ruiken.


6. Haal de ringen van de taartjes af, lepel er de basilicumdressing overheen en garneer de taartjes met de pijnboompitjes.


Bron: https://www.joorkitchen.nl/recepten/diner/taartje-caprese/

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page