De ingredienten
125 gr. groene asperges
125 gr. witte asperges
125 gr. champignons
2,5 cm verse gember
3 citroenblaadjes
250 gr. crème fraîche of room
versgemalen zout en peper
375 gr. tagliatelle
25 gr. boter
Bereiding
Snijd de asperge in stukken van 2,5 cm, en kook ze gaar.
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Schil en rasp de verse gember.
Smelt de boter in een grote pan.
Voeg de gekookte asperge, champignons,
Citroenblad en gember toe en meng alles voorzichtig.
Laat het geheel 5-8 minuten langzaam gaar worden.
Voeg de crème fraîche toe en breng alles op smaak met peper en zout.
Laat de saus nog 5 minuten zacht koken.
Serveren met tagliatelle, rijst of aardappeltjes.
Bron: https://www.aspergecentrum.nl/recepten/tagliatelle-met-asperges-en-champignons/
Comments