
Ingrediënten:
500 g vis - Kies de mengeling die je zelf lekker vindt
400 g asperges - wij hadden 200 g witte en 200 g groene
1 flinke sjalot
2 teentjes knoflook
olijfolie
250 ml wijn - droge witte (of neem bouillon)
½ blokje visbouillon
200 ml slagroom
2 tl paprikavlokken
1 tl kurkuma
dille - vers, gehakt
Bereiden:
Maak de asperges schoon, snijd ze in stukken en kook ze beetgaar. De witte ongeveer 10 minuten, de groene asperges kun je halverwege, dus na 5 minuten, toevoegen.
Snijd ondertussen de gekozen vis in grove blokjes. Ik nam 150 gram kabeljauw, 150 gram zalm en 200 gram reuzengarnalen. Neem gerust andere soorten (mosselen ook lekker) of een andere verhouding.
Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Bak deze samen op matig vuur in olijfolie glazig.
Houd de aspergepunten apart en doe de overige stukken asperge samen met de witte wijn en het ½ bouillonblokje bij het gebakken uitje. Voeg de paprikavlokken en kurkuma toe en breng aan de kook. Laat alles 5 minuten zachtjes inkoken tot de alcohol is verdampt en de bouillontablet volledig is opgelost.
Schenk de slagroom erbij en voeg de stukken vis en garnalen toe, laat alles 3 minuten zachtjes garen tegen de kook aan. Hak ondertussen wat dille en voeg dat op het laatst toe.
Schep in een leuk schaaltje en schik de aspergepunten en een takje dille op het vispotje. Serveer onmiddellijk, bijvoorbeeld met een gegrild broodje met roomboter.
Je kunt de soep ook als voorgerechtje serveren, neem dan halve porties.
Bron: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/vispotje-met-asperges/
Comments