top of page

Witlooflasagne om je vingers af te lekken

  • Foto van schrijver: Eva De Bock
    Eva De Bock
  • 26 jan 2020
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 12 feb 2020


Puur Eva maakt de nog betere versie hiervan ! (gezonder én lekkerder !)

(voor 4 personen)


Ingrediënten :

- gerookte zalm : 400 gr.

- 2 courgettes (snijd ze in lange plakken met een kaasschaaf, bestrooi met wat zout en laat ze 10 min. staan om het vocht eruit te trekken - Daarna afspoelen en goed droog deppen)

- 4 stronkjes witlof : snij de pit uit de witlof en haal alle blaadjes los van de stronk. Blancheer de blaadjes ca. 2 min. Giet af en laat uitlekken.

- saus : doe 250gr kruidenroomkaas (light versie philadelphia bijv.) in een kommetje op laag vuur (makkelijker om te vermengen) en giet daarbij 100 ml slagroom en 1 pakje parmezaanse kaas (poeder). Eens het vermengd is, is de saus klaar.

- 1 bol mozarella of sneetjes mozarella.


Nu bouwen we de laagjes. Best dat je de laagje steeds dwars op elkaar legt in plaats van in dezelfde richting. Je krijgt daardoor een mooi stevig bouwsel.

- een laagje saus onderaan, dan een laagje witloof, laagje zalm, laagje courgette.

- herhaal de laagjes waarbij je deze nu dwars op de vorige laag legt.

- eindig met de mozarella plakjes en eventueel nog wat geraspte kaas.


Bak in de oven ca. 25 min op 200 gr.


Snij de witlof lasagne met een scherp mes in stukken.

Serveer eventueel met een frisse venkel-veldsla salade of een beetje volkoren pasta.


Deze lasagne is de dag nadien nog heerlijker !


Comments


  • facebook

©2024 by Puur Eva

bottom of page