Ingrediënten:
Zalmfilet (één stuk, 180 g per persoon)
100 g groene olijven zonder pit
50 g pistachenoten
Enkele plukjes dille Kerstomaatjes met kroontje
Gedroogde tijm
Mix de olijven met de pistachenoten en een scheut olijfolie. Snijd de zalm in stukken en leg deze in een ovenschaal. Schik de tapenade tussen de zalmstukken. Leg de tomaatjes in een andere ovenschaal. Kruid met peper, zout en wat gedroogde tijm en giet er wat olijfolie over. Zet samen 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Werk af met wat dille.
Extra tip van Pascale: Kies één mooi, groot stuk zalm uit bij de visboer. Dat serveert veel mooier dan kleine stukjes in een grote schaal, ideaal als je vrienden over de vloer hebt.
Bron: https://www.hln.be/nina-kookt/pascale-naessens-geeft-een-van-haar-lievelingsgerechten-met-zalm-prijs~add27283/
Comments