top of page
  • Foto van schrijverNathalie Cornelis

Zoete aardappel gratin



Ingrediënten voor 3 personen:

  • 600 gr zoete aardappel

  • snuf tijm

  • 1 teen knoflook

  • snuf peper en zout

  • 50 gr parmezaanse kaas

  • 200 ml slagroom

  • Boter of olie om in te vetten

  • peterselie om te garneren

Bereiding:


  • Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in dunne plakjes van ca. 2 a 3 mm dik. Dit is het handigste met een mandoline maar een kaasschaaf kan ook.

  • Vet een ovenschaal in. Leg de plakjes zoete aardappel mooi in rijen in de schaal. Plat kan ook.

  • Pers de teen knoflook uit en voeg toe aan de slagroom. Klop ook de tijm en peper en zout er door. Rasp de kaas fijn en meng ook door de room. Giet het mengsel over de zoete aardappel.

  • Bak de zoete aardappelgratin eerst 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie en daarna nogmaals 25 minuten zonder folie. Check voor het serveren of hij goed gaar is. Garneer met wat verse peterselie.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/zoete-aardappel-gratin/

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page