Ingrediënten:
800 gr zoete aardappelen
honing geitenkaas
1 kleine rode ui
40 gr rucola
2 el geroosterde pijnboompitten
klein bosje basilicum – zeg zo’n vier stengels
40 gr rozijnen
3 el mayo
3 el yoghurt
1 el mosterd
1 el gedroogde tijm
optioneel: roze peperkorrels
Zo maak je het
Breng een pan met ruim water aan de kook. Schil de zoete aardappels (al hoeft dit niet persé) en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Kook ze zeker niet te lang, anders wordt het straks zoete-aardappel-puree-salade en dat willen we niet.
Snipper de ui en snijd de basilicum fijn. Meng de mayo, yoghurt, gedroogde tijm en mosterd door elkaar. Breng de dressing op smaak met een snuf peper en zout.
Meng in een grote kom de aardappeltjes samen met de yoghurt dressing, ui, basilicum, rucola en rozijnen. Proef even en voeg naar smaak nog een snuf peper en zout toe.
Verdeel de salade voor het serveren op een groot bord en sluit af met pijnboompitten, verkruimelde honing-geitenkaas en roze peperkorrels.
Bron: https://beaufood.nl/zoete-aardappelsalade-met-yoghurt-dressing-en-honing-geitenkaas/
Comments