top of page
  • Foto van schrijverEva De Bock

Detox-programma

Bijgewerkt op: 19 feb. 2020

Elk programma dat ik voorschrijf, begint met minimum 2 dagen detox. Detoxen betekent het reinigen van het lichaam, ook vaak ontslakken genoemd. De giftige stoffen die je niet alleen via vervuilde lucht, schoonmaakmiddelen, maar ook via voeding binnenkrijgt, moeten je lichaam eens definitief kunnen verlaten zoniet worden ze opgeslagen in je organen en weefsels (en met name in de vetcellen). Deze worden in de vetcellen bewaard totdat de lever eens de gelegenheid krijgt om ze alsnog af te breken.

Maar omdat de vetcellen bij veel mensen niet of nauwelijks worden afgebroken, kunnen de gifstoffen jarenlang in je lichaam blijven. Bovendien zal het lichaam, bij een gebrek aan bepaalde vitamines, mineralen en sporenelementen, deze vervangen door de aanwezige giftige stoffen.


Met een detox ondersteun je dus het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam zodat het beter in staat is de toxische stoffen af te voeren die in je bloedbaan, organen en vetcellen zitten.

Bovendien zorgen we met het detox programma dat net de vetcellen worden aangesproken en daarmee de toxische stoffen in het bijzonder worden afgevoerd.

Tijdens de detox zorgen we dat de bloedsuikerspiegel opnieuw in balans wordt gebracht zodat we geen extra vet opslaan (doordat de bloedsuikerspiegel zou omhoog gaan).


Bij een detox is het van essentieel belang om je lichaam ondersteuning te bieden met extra mineralen, vitaminen en spoorelementen, omdat tijdens de reiniging veel afvalstoffen tegelijkertijd in het lichaam losgelaten worden. Welnu, die vitamines, mineralen en antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.

Daarom werk ik hiervoor samen met Superfoodies Green Juice. Het is een unieke mix van superfoods uit de aarde en de oceaan waarin 26 verschillende ingrediënten zitten, waaronder biologische groenten, fruit, algen en kruiden, veel meer dan we uit gewone dagelijkse voeding halen.


Het gezonde drankje is eenvoudig te bereiden : één koffielepel poeder waaraan je enkel wat water toevoegt en je Green Juice is klaar om opgedronken te worden.


Op deze 2 daagse detox ga je vele voedingsmiddelen schrappen. Jouw menu zal er simpel uitzien :-)

Je eet enkel zuivel, vlees of vis, noten, en je vermijdt alle koolhydraten en suiker.

Zelfs fruit en groenten moeten even geschrapt worden van het menu. (hierin zitten ook immers koolhydraten).

Dit zorgt ervoor dat ons lichaam de vetvoorraad zal aanspreken omdat zij niet over koolhydraten beschikt voor de omzetting in energie. Ons lichaam geraakt dan in ketose.

Dit zorgt onmiddellijk voor het verlies van de eerste kilo's.

Je krijgt ketosesticks mee om dagelijks je "ketose-toestand" te testen.


Na deze 2-daagse starten we aan het PUUR Eva programma. Neem hiervoor de 2 lijsten erbij, de ene lijst met de 10 verplichte voedingsmiddelen voor elke dag en de andere lijst met de 6 voedingsmiddelen die je minstens 2 keer per week op je menu moet zetten.


Heb je geen zin of tijd om recepten en menu's te bedenken ?

Kijk alvast naar mijn voorstel weekschema. Elke week zorg ik voor een nieuwe weekplanning met recepten en inspiratie.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dagprogramma van de "duurtraining-dag"

Dit dagprogramma volg je gedurende 3 dagen in de week (dagen zijn naar keuze) Voor de meeste onder ons zal dit neerkomen op een duurtrainingsdag op zaterdag en zondag en dan nog ééntje in de week bv.

Dagprogramma van de "workout-dag"- 4 dagen

Dit dagprogramma volg je gedurende 4 dagen (naar keuze) in de week. Zet deze dagen in jouw agenda als het je absoluut niet lukt om een duurtraingsdag in te plannen. Wekker 1. work out buikspieren + 15

Comments


bottom of page