top of page
  • Foto van schrijverEva De Bock

PH zuurgraad lichaam

Bijgewerkt op: 29 jan. 2020

pH - meetstrips zuurgraad, zuur - / base- balans 100 stuks

📷📷📷📷📷pH - meetstrips zuurgraad, zuur - / base- balans 100 stuks 5 Reviews | Review toevoegen

Met deze pH-meetstrips kunt u eenvoudig zelf de zuurgraad van urine en speeksel bepalen, door de meetstrip even in de urine of het speeksel te dompelen.

Artikelnummer

:  0016 

Standaard levertijd

:  1-2 werkdagen

EAN

:  7448104693682  

€ 8,95Prijs per verpakking

Voorraad :

Aantal: BestellenOmschrijving Reviews Bijlagen


pH Meetstrips 100 stuks

Met deze pH-meetstrips kunt u eenvoudig de zuurgraad van uzelf meten door de meetstrip even in uw urine of speeksel te dompelen. De pH is direct af te lezen en zeer nauwkeurig te bepalen met behulp van een verkleurende strip. Makkelijker af te lezen dan andere meetstrips, die meestal meerdere verkleurende strips hebben. Daarnaast zijn de strips van plastic en dus prettiger in het gebruik dan kartonnetjes, die snel doorweekt raken. Deze meetstrips van Johnson zitten in een handig vochtafsluitend doosje en kunnen overal mee naartoe genomen worden.

Inhoud: 100 strips, bereik 4.0 - 7.5

De meting zelf: Doop de strip 2 seconden in de urine en wacht 10 sec. Het kleurblokje verkleurt wanneer deze in contact komen met een zuur of base. Aan de hand van de verschillende tinten op het doosje kan bepaald worden hoe zuur of basisch de urine is. De kleur die het best overeenkomt is de gemeten pH. Is de pH lager dan 7, dan spreken we over zuur, 7 is neutraal, boven 7 is basisch. Voor het lichaam is het na te streven rond of boven pH 7 te komen, daarin gaan de lichaamsprocessen het best. Test u liever via het speeksel, spuug dan even in een bekertje en dompel hierin de pH-meetstrip.

Om een goed beeld te krijgen meet u een week lang de pH-waardes van uw urine. Meet deze voor het ontbijt, midden op de middag en midden op de avond. Meet niet direct na een maaltijd, omdat dit de zuurgraad altijd iets naar beneden haalt. Ochtendurine kan een lagere pH-waarde hebben (tussen 5,5-6.0) omdat de nieren tijdens de nacht veel zuren gefilterd hebben. Gebruik daarom de tweede lozing. Overdag zou de pH boven de 7 moeten liggen.

Houd de resultaten in een tabel bij (zie bijlagen), zeker bij een detoxkuur.

Een goede detoxkuur zal de pH van de urine laten stijgen tot 7 a 8. Een pH onder de 7 is zuur te noemen en een indicatie voor verzuring.. Als niet alle zuren verwijderd zijn ’s nachts, dan hoopt het op in het lichaam overdag. Calcium en magnesium worden uit de botten gehaald om deze zuren te neutraliseren.


PH test 1. Test het speeksel zodra je wakker wordt. Spuug een beetje speeksel op een pH strip. Dit moet je doen voordat je de tanden poetst, iets drinkt, rookt en zelfs aan eten gaat denken. Deze pH moet ongeveer 6,8 zijn.


2. Test de tweede urine van de ochtend. De eerste zal heel zuur zijn. Test deze niet. Deze pH moet ook rond de 6,8 zijn.


3. Eet het ontbijt, zelfs alleen een appel is geschikt. 5 minuten na het eten, test het speeksel weer. pH moet omhoog gegaan zijn, hoe hoger, hoe beter.


4. Test de urine tussen maaltijden. pH moet tussen de 7,0 en 8,5 zijn. Als je iets gegeten hebt, produceer je veel maagzuur. Maagzuur wordt geneutraliseerd door natriumbicarbonaat uit de pancreas. Is er sprake van maagzuur tekort, dan is er ook te weinig bicarbonaat productie met als gevolg te veel zuur - uiteindelijk. Het lichaam is het meest zuur om 2 uur ’s nachts. Dan is de pH tussen 5,0 en 6,8. Om 2 uur ’s middags is het lichaam het meest basisch – pH tussen 7,0 en 8,5.


Meer over pH waardes en metingen: Een goede zuurgraad in het lichaam is één van de meest kritische factoren voor een goede gezondheid. Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen. Uw lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. 

Wat kunt u doen om de pH te verhogen? Voed uzelf met vochthoudende producten zoals heel veel groenten, fruit en kruidenthee. Ook is het raadzaam veel water te drinken. Kijk eens op deze site voor onder andere ontzuringsthee en voedingssupplementen. U zult zien dat de waarden stijgen. Vraag desgewenst advies aan een natuurarts.

Lees meer over ontzuren van het lichaam en relatie zuur-base-balans en soepel bewegen.

146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Glutamaatdominantie

Glutamaat is een neurotransmitter. Ingeval van glutamaatdominantie zijn de neuronen te veel geprikkeld. Dit veroorzaakt ontstekingen en afbraak van cellen. (de eosinofielen zijn verhoogd). De neurotra

Endorfine-tekort of endorfine resistentie

(geluk-stofje) Endorfine heeft eigenschappen die te vergelijken zijn met de werking van morfine. Het stofje heeft een dusdanige werking op je hersenen dat je minder gevoelig bent voor pijn. Daardoor o

Dopamine tekort

Dopamine: het ‘vrolijke energiehormoon’. Dopamine en serotonine worden wel onze ‘gelukshormonen’ genoemd. Ik noem dopamine graag mijn ‘vrolijke energiehormoon’. Een belangrijk hormoon want ik voel me

Kommentare


bottom of page